luni, 21 decembrie 2009

These blessed candles of the night







Twinkle, twinkle, little star



  • Cine nu adora stelele?! Cine nu le priveste?!
  • De fapt ce este o stea: o stea este o sfera masiva de gaz, caracterizata ca fiind o stare de echilibru intre forta de atractie gravitationala, miscare haotica a atomilor de gaz si presiunea radiatiilor indreptata spre exterior..parca nu mai suna atat de stralucitor nu?
  • Din ce se naste o stea: fiecare stea isi incepe viata ca nor de praf si hidrogen.
  • Cum se "maturizeaza" o stea: norul de praf si hidrogen se condenseaza luand treptat forma unui disc, care se invartea in jurul axei sale. In centru, in regiunea cea mai calda se afla soarele.
Cadou din partea cosmosului

  • In noptile senine se pot observa multe fenomene pe cer, un spectacol al noptii, dar nimic din ce putem observa nu se poate compara cu o stea cazatoare, e pur si simplu imaginea perfecta a frumusetii: un cadou din partea cosmosului.
  • Meteorii (denumirea ştiinţifică a stelelor căzătoare) se produc tot timpul. Mai mult ca sigur că aţi văzut un asemnenea fenomen într-una din serile lungi de vară.
  • Luna august este cea mai bogata din acest punct de vedere. Ploile de stele cazatoare - asa-numitele "perseide" isi intensifica activitatea in aceasta perioada a anului. Cea mai buna perioada de urmarire este dupa miezul noptii pana dimineata

To be a star, you must shine your own light, follow your own path, and don't worry about the darkness, for that is when the stars shine brightest.

Women are like stars...only one can make your dreams come true!

Star light, star bright.... first star I see tonight...
I wish I may... I wish I might...
have the wish I wish tonight... :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu